Дробац и Башић ослобођени оптужби за силовање

Небојша Томашевић
Дробац и Башић ослобођени оптужби за силовање

Бањалука - Врховни суд РС правоснажно је ослободио оптужби за силовање Милу Дропца (25) и Душка Башића (24) из Сводне код Новог Града.

У овом суду су казали да су одбијене жалбе тужилаштва као неосноване и потврдио првостепену пресуду.

Дробац и Башић ослобођени су оптужби за силовање 25. априла у бањалучком Окружном суду. Они су ослобођени оптужби јер судско вијеће којем је предсједавала Весна Станковић-Ћосовић сматра да нема доказа да су оптужени починили кривично дјело за које су оптужени.

Према наводима у оптужници, Дробац и Башић су силовали Ј. П. (20) коју су познавали од раније, 11. августа прошле године између три и четири часа у Сводни код Новог Града. Прије силовања двојица поменутих младића и дјевојка били су гости на свадби. Према причама мјештана Сводне, младићи су били пијани, а силовање је пријавила другарица дјевојке. Неки од мјештана су рекли да је све почело тако што је дјевојка кренула у пољски тоалет. За њом је кренуо и један од младића. Послије тога заједно са другаром ју је силовао у кући која се налази у близини.

Дјевојка је раније је медијима испричала да су је напали и силовали познаници на ливади када је са свадбе кренула у тоалет.

- Тукли су ме и убрзо сам изгубила свијест. Пробудила сам се са модрицама по тијелу. Џемпер на мени био је поцијепан, мајица је била сва од блата, нога ме је страшно бољела и једва сам дошла до бакине куће - испричала је тада дјевојка.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана