Драган Вучић осуђен на три године затвора због саобраћајне несреће у Јагарама код Бањалуке

Н.Т.
Драган Вучић осуђен на три године затвора због саобраћајне несреће у Јагарама код Бањалуке

БАЊАЛУКА - Драган Вучић (58) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године затвора јер је пијан возилом ударио и усмртио пјешака, комшију Млађенка Станаревића (75).

Пресудом му је изречена мјера забрана управљања аутомобилом и одузета возачка дозвола у трајању од годину. Наводи се да ће та мјера бити замијењена затвором тако што ће се шест мјесеци одузимања дозволе рачунати као мјесец затвора. Према пресуди Вучић је, у стању тешког пијанства са 2,46 промила алкохола у крви, 24. августа 2019. године слетио с пута у улици Симе и Илије Партала у Јагарама код Бањалуке. Наводи се да је возилом прешао на  макадамско-травнату банкину  те ударио  ударио пјешака Млаженка Станаревића.

- Пјешак је набачен на поклопац мотора, те на вјетробранско стакло  након чега је пао на коловоз. Том приликом је тешко повријеђен усљед чега је преминуо у болници 2. септембра 2019. године-стоји у пресуди.

Вјештак Милија Радовић раније утврдио је да је возач "пасата" пјешака ударио на банкини након што се возило занијело у лијевој кривини у Јагарама гледано из Бањалуке ка Карановцу. Он је казао да је прије заношења брзина возила  била 58 километара на час.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана