Договорили продају дроге nа Партизанском гробљу

Небојша Томашевић
Договорили продају дроге nа Партизанском гробљу

Бањалука - Свједок тужилаштва Славко Ђурић у бањалучком Окружном суду је изјавио да су оптужени инспектори ЦЈБ Бањалука Срђан Радуловић, Огњен Стијак и Марко Ковачевић чинили злочиначко удружење за продају дроге на подручју Бањалуке.

- Сви смо били чланови злочиначког удружења, а план дјеловања смо договорили на састанку у Бањалуци код Партизанског гробља. Ковачевић и ја сарађивали смо са нарко-дилерима Дамиром Чудићем и Владимиром Кесићем, који су продавали марихуану. Радуловић и Стијак су сарађивали са Гораном Бошњаком, који се бавио препродајом хероина - рекао је Ђурић на почетку суђења оптуженима. Додао је да је седмично од продаје хероина сваки од њих добијао око 200 марака, а од марихуане мјесечно око 1.000 марака. Оптужени су приговорили исказу Ђурића и истакли да он лаже. Јуче је требало да свједочи и Недјељко Лубура, бивши начелник бањалучке криминалистичке полиције.

Ђурић је признао кривицу за припадност овом удружењу и закључио споразум са Специјалним тужилаштвом РС према којем се обавезао да свједочи. Осим Радуловића, Стијака и Ковачевића, оптужени су и шеф Одсјека за борбу против неовлашћене производње и промета опојне дроге ЦЈБ Бањалука Горан Михајлица, те инспектори Даријо Дабић, Гаврило Шиниковић, Јован Миљковић и Владимир Марчета. Терете се за изнуду исказа, наношење тешких повреда, фалсификовање службене исправе, лажно пријављивање кривичног дјела, те повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана