Добој: Тројици дилера девет година затвора

Дијана Дујић
Добој: Тројици дилера девет година затвора

Добој - Зоран Гргић и Митар Божичковић из Добоја, те Аднан Камарић из Грачанице осуђени су у добојском Окружном суду на по три године затвора због недозвољене производње и промета дроге.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који су оптужени закључили за Окружним тужилаштвом. У пресуди се наводи да су Гргић и Божичковић заједно Нермином Брковићем из Зенице, браћом Мехмедом и Фаруком Мујкићем, Бојаном Тутњевићем и Јасмином Југићем из Добоја од марта од септембра прошле године, набављали, држали  и продавали  марихуану, спид и хероин. Нермин Брковић је набављао дрогу на подручју Зеничко-добојског кантона, коју је довозио у Добој и продавао Божичковићу и још три особе које су је препродавале наркоманима.

Према наводима у пресуди Гргић је са Нисветом Карахоџићем из Тешња, Дамиром Добрићем и Сашом Гајићем из Добоја у истом периоду и на исти начин набављао опојну дрогу марихуану и спид. Карахоџић је од њему познатих лица набављао опојну дрогу на подручју Федерације БиХ, коју је потом на подручју Теслића и Федерације БиХ продавао  Гргићу, а који ју је такође препродавао.

Оптужени Гргић је крив, јер је заједно са Шемсудином Скопљаком, Домиром Добрићем и Бењамином Бећировићем из Добоја  у истом периоду и на исти начин набављао и продавао опојну дрогу хероин. Скопљак је на неутврђен начин од њему познатих лица набављао хероин, који је лично продавао или посредством Добрића, Бећировића и оптуженог Гргића.

У пресуди се наводи да су Аднан Камарић и Гргић заједно са Добрићем, Гајићем и Салихом Буљубашићем у истом периоду набављали и препродавали хероин. Камарић је набављао хероин, продавао га на подручју  Добоја и Петрова, односно на мосту између Грачанице и Карановца.

Акција "Вила"

Полиција је ухапсила Зорана  Гргића, Митра Божичковића и Аднана Камарића 18. септембра прошле године  у склопу акције "Вила", усмјерене на сузбијање производње и промета опојне дроге. Тада су ухапшени и  браћа Мехмед и Фарук Мујкић, Саша Гајић, Бојан Тутњевић, Шемсудин Скопљак, Дамир Добрић и Бењамин Бећировић, сви из Добоја. Са ухапшенима су сарађивали и Нермин Брковић из Зенице, те Јасмин Југић и Салих Буљубашић из Добоја, који су се у то вријеме налазили на издржавању затворске казне због препродаје дроге.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана