Добој: Топреку осам година затвора

Дијана Дујић
Добој: Топреку осам година затвора

Добој - Милорад Топрек (64) из Растуше код Теслића осуђен је у добојском Окружном суду на осам година затвора због убиства познаника Чедомира Пуљића (55) из теслићког мјеста Горња Радња.

Према пресуди, након свађе и туче између њих Топрек је хицем из ловачке пушке 22. јуна ове године погодио Пуљића у стомак. Од тих повреда Пуљић је преминуо 20 дана касније у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

Пуљић је, како се наводи у пресуди, 22. јуна око 18 часова пијан дошао пред врата Топрекове куће да са њим разговара, јер је полицији пријавио да му је Топрек убио пса.

Када је Топрек, који је такође био у стању лаког пијанства, изашао пред кућу, Пуљић га је одмах напао.

Због убиства пса је псовао и говорио да ће "средити" Топрека. Потом су отишли на мјесто гдје је, наводно, убица закопао пса. Топрек је понио лопату и када је ископао земљу, показао је Пуљићу да је, у ствари, на том мјесту закопао лисицу.

Према наводима у пресуди, Пуљић је тада пљунуо Топрека, јер је био незадовољан оним што је видио те наставио да га вријеђа.

- На ливади у близини Топрекове куће Пуљић је отео од њега лопату и ударио га у главу, што је Топрека наљутило и раздражило те га довело до пролазне душевне поремећености, усљед које је био битно смањено урачунљив. Он је потом отео Пуљићу лопату и задао му више удараца рукама и поменутом алатком - наводи се још у пресуди.

Топрек је Пуљићу нанио вишеструке повреде у виду нагњечења мозга, прелома костију носа и десне горње вилице, раздерну рану чела и носа, те крвни подлив десне надлактице. Након што га је претукао, затражио је од супруге да му донесе ловачки карабин, а потом је са удаљености од 30 до 50 центиметара испалио хитац и погодио Пуљића у стомак.

Пуљић је послије тога превезен у Клинички центар Бањалука, а 15. јула је преминуо усљед задобијених повреда.

Оптуженом се у изречену казну урачунава и вријеме проведено у притвору од дана када је ухапшен, 22. јуна. Одузет му је ловачки карабин, а ослобођен је плаћања судских трошкова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана