ДНК разоткрио бившег полицајца

Небојша Томашевић
ДНК разоткрио бившег полицајца

Бањалука - Полиција је имала информације да је бивши полицајац Владимир Малић из Бањалуке учествовао у пљачки 74.000 марака из "Пошта Српске" у бањалучком насељу Врбања, а то је потврђено и вјештачењем ДНК трагова.

Ово је на наставку суђења Малићу и Јовану Јошилу у бањалучком Окружном суду изјавио инспектор Бојан Вујановић, који је истраживао овај случај. Малића оптужница терети за пљачку, а Јошило је оптужен да му је помогао након извршења кривичног дјела.

Вујановић је додао да је он коректно поступао према Малићу и Јошилу, али и истакао да су и они били коректни.

- Током истраге имали смо оперативна сазнања да је Малић учествовао у пљачки. Пријаве против њега и Јошила су поднесене четири године након пљачке јер је тек тада завршено вјештачење трагова и прикупљени докази - објаснио је Вујановић и додао да се у овом случају још увијек трага за двојицом непознатих учесника пљачке.

Према наводима у оптужници, Малић је опљачкао пословницу "Пошта Српске" у улици Раде Радића 10. новембра 2009. године заједно са још два за сада непозната лица. Након тога су побјегли "аудијем 80", у којем их је чекао трећи саучесник. Јошило се терети да је послије пљачке 11. новембра помогао Малићу да набави здравствену књижицу на лажно име Игор Голијан, да би санирао повреде које је задобио док је палио "ауди 80" како би прикрио трагове злочина.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана