Ђурђевић негирао кривицу за смрт возача заставе

Небојша Томашевић
Ђурђевић негирао кривицу за смрт возача заставе

Бањалука - Драган Ђурђевић (22) из Градишке у бањалучком Окружном суду изјавио је да није крив за саобраћајну несрећу у којој је погинуо Бранко Павловић (45) из Крушика код Градишке.

Према оптужници коју је против њега недавно подигло тужилаштво, саобраћајну несрећу проузроковао је 9. априла прошле године око 3.05 часова у Крушику код Градишке. Несрећа се догодила када је Ђурђевић "реноом сеник" налетио на "заставу 128" којом је управљао настрадали Павловић. Ђурђевић је "реноом сеник" ишао из правца Градишке према Козарској Дубици те ударио у бочни лијеви дио "заставе" и буквално је преполовио.

У оптужници стоји да је у вријеме несреће Ђурђевић био пијан и у крви имао 0,46 промила алкохола. Возио је и без возачке дозволе и права на стицање исте. Даље се у оптужници наводи да се кретао недозвољеном брзином од 116 километара на час иако је на том дијелу пута брзина кретања возила ограничена на 50. Несрећа се догодила у тренутку када се возач "заставе" са споредног пута из Крушика укључивао на пут Градишка - Козарска Дубица. У тренутку удара "сеника" возач "заставе" се већ био укључио на тај пут и предњим дијелом возила прешао у лијеву коловозну траку.

Очевици несреће, мјештани насеља Крушкик кажу да их је стравичан удар тргнуо из сна.

- Супругу је пробудио крш и лом, а онда је она мене дигла из кревета. Ка­д смо прилетјели у помоћ, Павловићу није било спаса, "застава 128" је била преполовљена, а два дијела овог возила била су 70 метара један од другог - прича Ратко Буловић, чија је кућа близу мјеста несреће.

Настрадали Павловић био је радник предузећа "Стандард" из Градишке гдје је радио као ложач. Тог јутра када је погинуо ишао је на посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана