Ђукић ослобођен оптужбе за изнуду новца од Рогуљића

Небојша Томашевић
Ђукић ослобођен оптужбе за изнуду новца од Рогуљића

Бањалука - Горан Ђукић (41) из Бањалуке ослобођен је јуче у бањалучком Окружном суду оптужбе да је покушао да изнуди 55.000 марака од бањалучког бизнисмена Славка Рогуљића.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић која је рекла да је оптужени ослобођен због недостатка доказа.

Ћосовићева је истакла да вијеће сматра да тужилаштво није доказало да је Ђукић ангажовао Радована Лукајића и непознату особу да од Рогуљића изнуде новац.

- Неспорно је да је Лукајић примијенио озбиљну пријетњу  према Рогуљићу ради наплате  дуга 55.000 марака према Ђукићу. Међутим, тужилаштво није доказало да је то тражио оптужени - рекла је судија Станковић-Ћосовић.

Према наводима у оптужници, Ђукић се терети да је ангажовао Радована Лукајића који је у бјекству и непознату особу да изнуде 55.000 марака које Рогуљић дугује Ђукићу.

У оптужници се наводи да су Лукајић и за сада непозната особа 24. октобра прошле године ушли у Рогуљићев стан у Београду, у којем су га затворили са супругом Невенком Рогуљић  и тражили новац.  У стан су ушли тако што су се представили да су полицајци. Када им је Невенка Рогуљић отворила врата Лукајић ју је одгурнуо  и заједно са саучесником ушао у стан. Лукајић је тада рекао Рогуљићу да неће изаћи из стана док им не преда 55.000 марака које дугује Ђукићу. Рогуљић је затим позвао зета Милорада Ковачевића и рекао му да разговара путем телефона са Ђукићем ради рјешавања ове ситуације. Ковачевић је позвао Ђукића и рекао му да ће дуг преузети на себе. Послије тога Ђукић је наредио Лукајићу да пусте Рогуљиће.

Салем Хатибовић и Нихад Трнка иза решетака

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана