Ђукић негирао да је пијан скривио смрт познаника

Небојша Томашевић
Ђукић негирао да је пијан скривио смрт познаника

Бањалука - Душко Ђукић (25) из Рибника, који је оптужен да је пијан скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо његов познаник Бранислав Ћу­к (23), у бањалучком Окружном суду негирао је кривицу.

Ђукић је пред судијом за претходно саслушање овог суда у присуству свог адвоката Душке Богојевић изјавио да није крив. Оптужницу против Ђукића бањалучко Окружно јавно тужилаштво подигло је крајем јуна ове године.

Према оптужници, Ђукић је несрећу скривио 22. септембра 2014. године када је "голфом 2" слетио с пута у селу Драгорај код Рибника. У "голфу" су били погинули Ћук, затим Рајко (23) и његова супруга Божана Гатарић (18), Ђурађ и Марко Кевац, који су лакше повријеђени. У оптужници је наведено да је оптужени Ђукић у вријеме несреће возио пијан и да је у крви имао 1,64 промила алкохола.

- Осим тога, возио је недозвољеном брзином од око 82 километра на сат. На том дијелу пута брзина је саобраћајним знаком ограничена на 50 километара на сат. Усљед свих тих околности дошло је до несреће. Оптужени се "голфом" кретао из правца Чађавице ка Кључу и доласком у Драгорај у једној кривини изгубио је контролу над возилом. Ударио је двапут у банкину поред пута и возило се преврнуло. Ћук је тад задобио тешке повреде од којих је преминуо у болници - наведено је у оптужници.

Настрадали Ћук био је студент Природно-математичког факултета у Бањалуци.

Послије несреће познаници оптуженог Ђукића су испричали да су он, Рајко и Божана Гатарић били на свадби негдје код Мркоњић Града. На путу кући сви су отишли до дискотеке "Папилон" у Чађавици, гдје су их чекали Марко и Ђурађ Кевац и Бранислав Ћук. Ту су се задржали неко вријеме и сви заједно кренули кући у раним јутарњим часовима. Несрећа се десила након неколико десетака минута вожње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана