Дјевојка није могла да се одупре силеџијама

Небојша Томашевић
Дјевојка није могла да се одупре силеџијама

Бањалука - Бањалучанка З. П., коју су према оптужници Окружног тужилаштва силовали Хајрудин Барјактаревић и Изет Хасановић из Градишке, није могла психички да им се одупре и није схватала значај сексуалног чина.

Ово је у бањалучком Окружном суду казала вјештак судске психијатрије Сања Вукадиновић-Стојановић коју је ангажовао Суд.

- Осим тога, у вријеме када је дјело почињено способности З. П. да управља својим поступцима биле су битно смањене. Све су то посљедице тога што је она била пијана. Из изјава свједока сам сазнала да је попила доста ликера вишњеваче. То је пиће које брзо опија. Она је доживјела трауму и тај догађај жели да потисне, због чега нема цјеловито сјећање на оно што се дешавало - објаснила је у свом налазу вјештак Вукадиновић-Стојановић.

Адвокати оптужених Бранко Гудало и Јадранка Ивановић приговорили су налазу вјештака јер, како су рекли, није урађен у складу са струком и науком. Ивановићева је истакла да вјештак вјерује свакој ријечи оштећене З. П. која је мијењала исказе и која је, према њеном мишљењу, све изманипулисала.

Након изношења налаза вјештака оптужба и одбрана изнијели су завршне ријечи чиме је поступак у овом случају завршен. Судско вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић изрицање пресуде заказало је за петак, 24. јун.

Барјактаревић и Хасановић су оптужени да су починили обљубу над  З. П. 7. јуна 2013. године у ноћном клубу "Креш" у Градишци. Због осјетљивости случаја детаљи оптужнице нису јавно објављени. У овом случају због помагања учиниоцу кривичног дјела послије силовања били су ухапшени бивши припадници Специјалне јединице полиције МУП-а РС Бојан Марић и Драгослав Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана