Ђенић пријетио да ће дужнику чекићем разбити главу

Небојша Томашевић
Ђенић пријетио да ће дужнику чекићем разбити главу

Бањалука - Суспендовани судски полицајац Драго Ђенић (45), који се терети за зеленаштво, покушај уцјене и превару, у разговорима путем телефона са оптуженим Браниславом Смиљанићем истицао је да ће дужнику чекићем рабити главу и оставити га инвалидом.

Ово се могло чути из снимљених телефонских разговора између Смиљанића и Ђенића, који су преслушани у бањалучком Окружном суду. У једном од разговора Смиљанић говори Ђенићу да не зове супругу дужника, јер његов отац  хоће да пријави инспекторима.

Наводимо дијелове разговора - Смиљанић: “Рекао сам ти да не зовеш жену, шта си напао. Мени су људи дужни милионе па не наваљујем.” Ђенић: “Aко се поигра направићу га инвалидом. Гдје је он, могу га наћи и полупаћу му чекићем главу.” Смиљанић: “Пријавио те, каже ми”. Ђенић: “Ма нек врати паре.”

Преслушавани су телефонски разговори између Ђенића и  С. М. који Ђенићу дугује око 18.000 марака. У тим разговорима Ђенић убјеђује С. М. да његов камион “волво” прода за 33.000 марака и да он узме свој дуг. Дужник С. М. је казао Ђенићу да му је помогао, али да се камион може продати за већи износ.

Послије одређеног времена С. М. је пристао да Ђенић прода камион за 33.000 марака. Ђенић се терети да је само током 2006, 2007. и 2010. године посудио љекару Д. И. и другој особи Е. Т. 25.000 марака, па им је  на име камата узео 38.000 марака. Оптужен је да је од С. М. узео  камион “волво” са приколицом вриједан 60.000 марака који је продао и за себе задржао 50.000 марака, а  С. М. дао 10.000 марака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана