Директор пословнице Еврорада негирао да су га претукли Јошило и Шушур

Небојша Томашевић
Директор пословнице Еврорада негирао да су га претукли Јошило и Шушур

Бањалука - Директор пословнице предузећа "Еврорад" Мирко Кривокућа из Новог Града негирао је у бањалучком Окружном суду да су га претукли Зоран Шушур и Јован Јошило и да су му пријетили.

Казао је да га је Шућур само ошамарио, иако је у истрази рекао да су га Јошило и он претукли како би му изнудили новац.

Према оптужници, Шућур и Јошило су 29. фебруара дошли су "аудијем A6" у круг предузећа "Еврорад", гдје су претукли Кривокућу како би од њега утјерали дуг од 25.000 марака. Он је тај новац наводно дуговао Шућуру на основу заједничког улагања. Наводи се да су га тукли и пријетили да ће га убити ако не буде  дао новац. Пријетили су и његовој породици.

Кривокућа је, међутим, у суду казао да то није тако било, а признао је да дугује Шућуру 25.000 марака.

- Шућур ми је помогао као нико и дао новац. Долазио је код мене да тражи свој новац. Тог дана сам имао састанак с делегацијом из Словеније да закључим посао о изради кошница. Зато сам га звао да дође и навео да ће бити новац - казао је Кривокућа.

Додао је да је након што је дошао Шућур с Јошилом, он добио позив од Словенаца да од посла нема ништа.

- У том тренутку ми је све пропало. Шућур ме питао гдје је новац, а ја сам рекао да нема и да ће бити касније. Ошамарио ме је, али не јако, говорећи да га варам. Клекао сам, а он ме дигао и рекао: "Смири се, устани, хај'мо на ручак." Јошило ме није ударио никако - рекао је Кривокућа.

Истакао је да је тада одлучио да полицији каже да је нападнут и претучен јер није знао шта ће и како ће да врати новац.

Вјештак медицинске струке Стојан Ћато казао је да је Кривокућа задобио лаке повреде и то раздеротину на кољену која је могла настати и падом.

Шућур и Јошило оптужени су за кривично дјело изнуде, а Јошило и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Они су ухапшени неколико часова након пријављеног напада на Кривокућу. Том приликом у кући коју користи Јошило пронађена је пушка пумпарица са 12 метака.

Јошило је у јулу прошле године неправоснажном пресудом ослобођен кривице за убиство Недељка Ћулума. Утврђено је да је дјеловао у самоодбрани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана