Дилеру девиза из Градишке одузето 87.000 марака

Горан Обрадовић
Дилеру девиза из Градишке одузето 87.000 марака

Градишка - Борислав Варда (36) из Градишке осуђен је у градишком Основном суду на новчану казну од 3.000 марака, а одузета му је и имовинска корист од 87.750 КМ коју је стекао кривичним дјелом.

Према пресуди изреченој у понедјељак, Варда је у току новембра и децембра прошле године као власник мјењачнице "НиН" у Градишци, противно условима под којима му је дато овлашћење за обављање мјењачких послова, организовао мрежу посредника. Они су се бавили куповином и продајом девиза од грађана на подручју Градишке, Костајнице, Козарске Дубице и Брода, те новац мијењали са Вардом.

Варда је ухапшен 24. децембра прошле године у полицијској акцији "Курс" у којој су поред њега ухапшене још три особе. Варда се тада у мјесту Сијековац код Брода састао са Кристијаном Кнежевићем из Хрватске како би размијенили девизе. Током размјене ухапсили су их припадници МУП-а РС.

- Кнежевић је Варди предао 22.500 евра, а он њему 129.690 куна. Приликом примопредаје новца су ухапшени - наведено је у пресуди.

Осим Варде и Кнежевића у овој акцији ухапшени су у Дејан Новаковић из Костајнице и Шиме Кнежевић из Славонског Брода, који су такође осумњичени за незаконито дилање девиза.

Сви ухапшени су током испитивања у тужилаштву признали кривицу због чега тужилац није предложио притвор, те су пуштени да се бране са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана