Дилерима сканка ухапшеним у акцији Маестрал 28 година затвора

Горан Обрадовић
Дилерима сканка ухапшеним у акцији Маестрал 28 година затвора

Сарајево - Драган Додеровић (47) из Гацка и још девет дилера ухапшених у полицијској акцији "Маестрал" осуђени су у Суду БиХ на укупно 28 година затвора.

Према овој пресуди, Додеровић и Александар Међедовић осуђени су на по четири године затвора, док ће Адис Хаџимаховић, Пуниша Николић, Данило Божовић и Илија Бумбић иза решетака провести три године. На по двије године затвора осуђени су Мијомир Томановић, Драган Слијепчевић, Здравко Рончевић и Слободан Поповић.

У Суду БиХ су рекли да су они проглашени кривим што су у периоду од новембра 2013. до фебруара ове године постали припадници организоване криминалне групе, која је формирана ради неовлашћене међународне набавке, превоза и продаје дроге.

- Они су у више наврата прокријумчарили на десетине килограма сканка са подручја Црне Горе у БиХ ради продаје на илегалном тржишту у БиХ и кријумчарења у земље Европске уније - истакли су у Суду БиХ.

Међедовићу, Николићу и Божовићу продужен је притвор због опасности од бјекства или да би могли поновити кривично дјело, док су осталим осуђеним продужене мјере забране путовања.

У оквиру финализације оперативне акције "Маестрал" полиција је у ноћи између 30. и 31. јануара ове године на подручју Невесиња заплијенила 67,4 килограма сканка, чија је вриједност на тржишту више од 670.000 марака, што је највећа запљена наркотика у посљедњих осам година на том подручју.

Прво су заустављени Божовић, Међедовић и Николић који су се, заједно са Слијепчевићем, Рончевићем и Додеровићем, возили из правца Невесиња ка Мостару у аутомобилима "рено меган" црногорских регистарских ознака, "ауди" и "мерцедес" са бх. таблама.

Опојна дрога је каснијим прегледом и претресом пронађена у "мерцедесу", у којем су се налазили Рончевић и Николић, док су остала четворица била у друга два возила.

Већина ухапшених је одраније позната полицији по бројним кривичним дјелима.

Додеровић, који је био вођа ове организоване групе, одслужио је казну затвора од 15 година због двоструког убиства, а довођен је и у везу са дрогом. Слијепчевић је провео десет година за решетака због тога што је бомбом разнио полицијског техничара.

Црногорци Данило Божовић, Александар Међедовић и Пуниша Николић били су кажњавани са по пет до шест година затвора због злоупотребе наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана