Дилерима по двије године затвора

Небојша Томашевић
Дилерима по двије године затвора

Бањалука - Александар Вукмир и Немања Кутић осуђени су на по двије године затвора у бањалучком Окружном суду због организованог шверца марихуане.

Ова пресуда им је изречена након поновљеног суђења јер је Врховни суд РС укинуо првостепену пресуду којом су били ослобођени оптужбе за организовани шверц дроге.

Пресуду им је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић.

Вукмир и Кутић су првостепеном пресудом 11. маја у Окружном суду Бањалука били ослобођени кривице за организовани шверц дроге. Тада је суд Вукмира осудио на три мјесеца робије због продаје дроге. Према тој пресуди, Вукмир је посједовао марихуану коју је намјеравао да препрода. Дрога је код њега пронађена контролом "форд фијесте" у Новој Тополи. С њим је био и Кутић. Ову пресуду укинуо је Врховни суд РС уваживши жалбу тужилаштва.

Према новој пресуди, Вукмир и Кутић су заједно и на основу ранијег договора током 2011. године продавали дрогу на подручју Бањалуке. Дрогу су продали у два наврата, од чега једном и у Кутићевој кући у бањалучком насељу Паприковац. Вукмир и Кутић ухапшени су у октобру 2011. године заједно са Браниславом Пекићем у Новој Тополи код Градишке. Том приликом код њих је пронађено око 216 грама марихуане.

Образлажући пресуду судија Станковић-Ћосовић је истакла да је суд, цијенећи све доказе и околности након укидања пресуде, оцијенио да су оптужени починили дјела за која их терете. Она ја казала да је вијеће цијенило све околности и оптуженима максимално ублажило казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана