Дилер плакао на изрицању пресуде

Небојша Томашевић
Дилер плакао на изрицању пресуде

Бањалука - Ведран Марић (21) из Бањалуке осуђен је на двије године затвора у бањалучком Окружном суду због продаје марихуане.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић. Оптужени Марић је приликом изрицања пресуде заплакао и говорио је да се каје.

Према наводима у пресуди Марић је од новембра 2013. године до 11. априла ове године продавао марихуану на подручју Бањалуке.

Дрогу је продавао заједно са својим у то доба малољетним братом Ф. М. против кога се води други одвојени поступак.

У пресуди се наводи да је оптужени дрогу продавао углавном припремљену у "џоинтима". Тако се наводи да је у новембру 2013. године малољетном А. Т. у два наврата продавао дрогу у "џоинтима" за по пет марака.

Образлажући пресуду судија Станковић-Ћосовић је казала да је Марићу изречена минимална казна у складу са законом за дјело које је починио.

- Суд је приликом одмјеравања казне цијенио то што је Марић неосуђиван те његову младост као и показано кајање. Све ово је узето као олакшавајућа околност за оптуженог - казала је судија.

Током суђења Марић је свједочио као свједок своје одбране и рекао да је дрогу куповао, али за своје потребе. У свједочењу је казао да није имао намјеру да се бави препродајом дроге.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана