Дилер искључио јавност са суђења

Небојша Томашевић
Дилер искључио јавност са суђења

Бањалука - Вијеће бањалучког Окружног суда којем је предсједавала судија Сњежана Кудрић, на захтјев осуђиваног нарко-дилера из Бањалуке, јуче је искључило јавност са суђења инспекторима ЦЈБ Бањалука Срђану Радуловићу и другима оптуженим за трговину дрогом.

Јавност је искључена с његовог свједочења, а овај свједок је, према оптужници, за инспекторе продавао дрогу. Он је тражио и да му се постави правни савјетник, што је суд прихватио и на ту функцију поставио адвоката Милана Романића. Свједок је изузеће јавности тражио ради своје безбједности и заштите личног интегритета.

Вијеће је на захтјев Специјалног тужиоца Живане Бајић донијело и одлуку да медији не смију да износе имена и друге податке свједока, као ни да их цитирају. Тужилаштво је ово тражило како други свједоци не би чули о чему су причали њихови претходници. Ово је први пут да је јавност у овом случају искључена, а раније су свједоци Владимир Кесић и Дамир Чудић у суду испричали како су за инспекторе продавали дрогу. Осим инспектора Радуловића, за трговину дрогом терете се и инспектори Огњен Стијак и Марко Ковачевић. У оптужници се наводи да су они чинили организовано удружење које је хероин и марихуану продавало  од краја 2010. до октобра 2013. године. Терете се да су дио дроге одузимане од дилера задржавали за себе и продавали. Према оптужници, они су продали око осам килограма хероина за 100.000 марака и пет килограма других лакших дрога за 17.000 марака. Осим Радуловића, Стијака и Ковачевића, оптужено је још пет инспектора који се терете за изнуде исказа, фалсификовања, злоупотребе положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана