Дилер годину иза решетака

Горан Обрадовић
Дилер годину иза решетака

Сарајево - Александар Милинић осуђен је у Суду БиХ на 12 мјесеци затвора због припадности организованој криминалној групи која се бавила неовлашћеним прометом дроге.

Пресуду је послије разматрања споразума о признању кривице, који је Милинић склопио са Тужилаштвом БиХ, изрекла предсједавајући вијећа Татјана Косовић.

Од Милинића су одузети предмети који су коришћени у извршењу дјела, а рјешењем Суда укинуте су му раније изречене мјере забране.

Милинић је признао да је приступио групи која је организована с циљем међународне купопродаје, преноса, превоза, држања, посредовања у даљој међународној продаји марихуане, спида, хероина и кокаина, с циљем прибављања противправне имовинске користи.

Група је дјеловала од јуна 2013. до јануара 2014. године, а Милинић је, како стоји у пресуди, заједно са њему познатим особама током јуна и јула 2013. набавио дрогу од њему познате особе из Црне Горе. Дрогу су у Билећи преузеле њему познате особе, и то 14. јула килограм марихуане, а послије два дана још један пакет марихуане, коју је потом Милинићу позната особа својим возилом превезла у Кључ.

Милинића су у јануару прошле године ухапсили припадници МУП-а РС у акцији "Маестрал". Његов предмет је одвојен у односу на Владу Делића и Хасана Талића које, поред организованог криминала и шверца дроге, терете и за кријумчарење људи те се против њих судски поступак наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана