Делалић притворен због припремања освете суграђанину

Горан Обрадовић
Делалић притворен због припремања освете суграђанину

Сарајево - Бењамину Делалићу (19), сину убијеног Рамиза Делалића Ћеле, којег је сарајевска полиција ухапсила у петак због сумње да је починио кривично дјело угрожавања безбједности, одређен је једномјесечни притвор.

Према незваничним информацијама, Делалић је ухапшен у петак због сумње да је са двије особе наоружан чекао Анела Кршу испред његове куће, а са којим је одраније у сукобу.

Кршо и његов брат су у петак били на излету на једној од планина у близини Сарајева, а приликом повратка кући видјели су Делалића и остале у аутомобилу који је био паркиран у близини њихове куће.

- Кршо и његов брат су одмах возилом почели да бјеже и успјели су да се сакрију од Делалића. Одмах су о томе обавијестили полицију, која је ухапсила Делалића - испричао је извор близак истрази.

Он је додао да је цијели случај снимљен камерама видео-надзора са куће Крше, а снимак је предат полицији на обраду.

Послије хапшења Делалић је пао и повриједио шаку у коју је раније био рањен, па је превезен у Клиничко-универзитетски центар у Сарајеву.

- Послије прегледа саниране су му повреде, а с обзиром на то да није било ломова, отпуштен је из болнице - рекли су у Клиничком центру.

Први сукоб између Крше и Делалића догодио се 3. септембра ове године. Тада су Кршо и Ален Грбо пресрели Делалића и покушали да му отму возило и том приликом је Грбо са два хица из пиштоља ранио Делалића. Послије тога непознате особе бациле су бомбе испред кућа Анела Крше и Алена Грбе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана