Дарко Елез одговоран за смрт Бориса Говедарице

Небојша Томашевић
Дарко Елез одговоран за смрт Бориса Говедарице

Сарајево - Дарко Елез и његови сарадници убили су Бориса Говедарицу, рекао јече у Суду БиХ, на суђењу Бојану Цвијану и другима у предмету "Лутка", заштићени свједок "Л1".

Овај свједок је рекао да је тој групи припадао и преминули Елвир Ахметспахић, који се највише бојао Елеза.

- Када је сазнао да је Говедарица убијен, Елвира је хватала нервоза. Чупао је себи косу од нервозе. Бојао се свих њих, Дарка највише. Бојао се и шефа из SIPA кога су звали Ћале - испричао је свједок "Л1" и додао да су то све пратили Мухамед Рамић, те извјесни Един и Сејо.

Овај свједок је још испричао да су Дарко Елез и још десет његових сарадника опљачкали 2,2 милиона евра из Привредне банке Сарајево.

- Пљачку су починили Елез, Мали, Брацо, Маркан, Ћале, Бенан Дорић Бено, Сеад Робовић, Химзо Ћато, Пеле, Елвир и Един Ахметспахић. Милион је узео Елвир, исто толико Бено, док је остатак новца отишао у руке Елеза - испричао је свједок "Л1" не говорећи пуна имена свих учесника.

Он је још казао да се Бено спремао да иде убити Ђорђа Ждралу у Турској, гдје се крио под лажним именом. Свједок "Л1" је још испричао да је Елезова група одговорна и за пљачку Поште у Сарајеву 2008. и истакао да су они планирали да узму 16 милиона марака, али су погријешили просторију и узели око 600.000 марака.

Сви оптужени у предмету "Бојан Цвијан и други" терете се за организовани криминал, тешка убиства, покушај убиства, разбојништва и за трговину дрогом.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана