Данас изјашњавање о кривици у предмету Дарко Елез и други

Срна
Данас изјашњавање о кривици у предмету Дарко Елез и други

Сарајево - Пред Одсјеком за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Суда БиХ за данас је заказано изјашњавање о кривици оптужених у предмету "Дарко Елез и други".

Из Суда БиХ саопштено је да је почетак рочишта заказан за 13.00 часова.

Оптужница у овом предмету потврђена је 4. септембра прошле године. Према оптужници, Дарко Елез, Бојан Цвијан, Сеад Робовић, Бенан Дорић, Марко Крајишник, Љубиша Лаловић, Давор Елез, Един Ахметспахић, Бранимир Минић, Владимир Пандуревић и Мухамед Рамић терете за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом тешко убиство, организовани криминал у вези са кривичним дјелом договор за извршење кривичног дјела у вези са кривичним дјелом тешко убиство.

Наведена лица оптужена су и за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца у стицају са кривичним дјелом злочиначка организација у вези са кривичним дјелом разбојништво, те кривично дјело злочиначка организација у вези са кривичним дјелом тешко убиство.

Васо Љубибратић, Химзо Ћато, Дејан Вукосављевић, Елвис Златић, Елвира Кајевић, Мехмед Кајевић, Бењамин Халиловић, Драган Обућина, Анес Курбеговић, Милосав Весковић, Славиша Бобар, Младен Мићић оптужени су за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца у стицају са кривичним дјелом злочиначка организација у вези са кривичним дјелом разбојништво.

Давор Мандић оптужен је за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца, а Драган Јевтовић и Слободанка Тошић за организовани криминал у вези са кривичним дјелом тешко убиство.

Азим Кајевић оптужен је за организовани криминал у вези са кривичним дјелом договор за извршење кривичног дјела у вези са кривичним дјелом тешко убиство, Нермин Тахировић, Адмир Ахметспахић, Владан Парађина, Драган Вујичић за организовани криминал у вези са кривичним дјелом тешко убиство, кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца у стицају са кривичним дјелом злочиначка организација у вези са кривичним дјелом разбојништво.

Милан Митић оптужен је за организовани криминал у вези са кривичним дјелом тешко убиство, организовани криминал у вези са кривичним дјелом договор за извршење кривичног дјела у вези са кривичним дјелом тешко убиство, кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца у стицају са кривичним дјелом злочиначка организација у вези са кривичним дјелом разбојништво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана