Ћорић споразумно признао кривицу

СРНА
Ћорић споразумно признао кривицу

Сарајево - Миле Ћорић /58/ из Широког Бријега, који је оптужен за организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе и примање поклона и других облика користи, споразумно је признао кривицу.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је Ћорић потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница.

Тужилац је предложио да Суд БиХ Ћорићу изрекне јединствену казну, условну осуду - казну затвора у трајању од двије године и истовремено утврди да она неће бити извршена ако оптужени у року од пет година не учини ново кривично дјело.

Тужилац је предложио да Суд БиХ Ћорићу одреди и новчану казну, као споредну казну, од 5.000 КМ.

Ћорић се обавезује да плати 12.000 КМ, која представља противправно остварену имовинску корист.

Предложена казна је у складу са Ћорићев учешћем у извршењу кривичног дјела.

Ћорић се терети да је, као службено лице Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, пристао и обећао једном лицу враћање кријумчарених, претходно заплијењених цигарета, знајући да је ријеч о лицу које се бави кријумчарењем цигарета и за ту услугу је примио 6.000 евра.

Он је због почињеног кривичног дјела суспендован од УИО БиХ, која ће у складу са својим правилником и законском регулативом, против њега водити дисциплински поступак.

Ћорић је споразумом потврдио да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ од 18. марта.

Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те да се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му одреди Суд БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана