Ћорић није потписао уговор са адвокатом

Небојша Томашевић
Ћорић није потписао уговор са адвокатом

БАЊАЛУКА - Потпис покојног Јосипа Ћорића из Приједора на уговору о пружању адвокатских услуга, потписаном 10. новембра 2006. године између Ћорића и оптуженог за превару адвоката Драгана Радетића (57), није аутентичан.

Ово је рекао вјештак графолошке струке Љубомир Гогић у бањалучком Окружном суду на суђењу Радетићу и његовој пуници Јелени Ђенадија (78) који се терете да су Јосипа Ћорића преварили за имовину вриједну више од 160.000 марака.

Вјештак Гогић је казао да су на осталим документима и уговорима између Радетића и Ћорића потписи обојице аутентични. Гогић је казао да су Ћорићеви потписи аутентични и на признаницама о пријему новца од Радетића.

Специјални тужилац Слободан Ћелић у суду је казао да се Радетић позива на уговор из 2006. године и да је на основу њега легално исплатио новац Ћорићу.

- Међутим, на том уговору се налази пуни потпис Ћорића. Када се тај потпис упореди са рукописом Радетића, може се видјети да је он потписао уговор на име Ћорића - казао је Ћелић.

Оптужница Радетића терети да је злоупотребом овлашћења на основу лажног уговора о пружању адвокатских услуга без сагласности Јосипа Ћорића од општине Приједор наплатио 120.268 марака накнаде за његово изузето земљиште и камату у износу од 30.465 марака. Новац је пребацио на свој рачун, а да о томе није упознао Ћорића којем је пребацио само 30.000 марака, а по уплати је сачинио двије признанице као да му је и у готовини дао 45.000 марака. Терети се и да је Ћорића довео у заблуду и увјерио га да своју имовину вриједну око 160.000 марака, коју је тестаментом био оставио сину, препише на његову пуницу Јелену Ђенадија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана