Ћопић помагао Шарићу да купује предузећа у Србији

Небојша Томашевић
Ћопић помагао Шарићу да купује предузећа у Србији

Бањалука - Зоран Ћопић, који је оптужен за прање новца од трговине дрогом, помогао је Николи Димитријевићу из Србије да купи предузеће ДТМ у Београду како би омогућио нарко-босу Дарку Шарићу да купи предузеће "Митросрем".

Ово је данас рекао специјални тужилац Слободан Ћелић
у бањалучком Окружном суду на наставку суђења Ћопићу и директору његовог предузећа "Авио-рент" Драги Нижолу, коментаришући пресуду којом је Димитријевић осуђен у Вишем суду у Београду на годину затвора због прања новца. Ову пресуду и још неколико материјалних доказа Ћелић је предао судском вијећу којем је предсједавала судија Олга Малешевић. Ћелић је истакао да је у пресуди Димитријевићу наведено да је Ћопић у договору са Шарићем путем предузећа "Авио-рент" из Бањалуке купио "ДТМ".

- Ћопић је купио предузеће "ДТМ" како би га предао Шарићу јер он као физичко лице није могао да купи "Митросрем". Авио-рент је за ДТМ платило готовог новца 459.000 евра, а уговор за куповину потписао је оптужени Нижол - објаснио је Ћелић.

Ћопић је приговорио тужиоцу и казао да је Шарић требало да купи ДТМ и плати осам милиона евра, али није поштовао уговор.

Ћелић је јуче као доказ против Ћопића показао и оптужницу која је против Дарка Шарића и њега, и још неколико лица, подигнута у Србији због прања новца. Ћелић је казао да је том оптужницом обухваћен и дио новца који је Ћопић опрао у Републици Српској, за шта га терети и Специјално тужилаштво РС. Оптужница терети Ћопића да је удружено са више лица, међу којима је Нижол, од 2008. па до половине 2010. године "опрао" већи износ новца који је стечен од продаје дроге нарко-боса Дарка Шарића из Србије.

+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана