Четири године затвора због покушаја убиства

Небојшa Томaшевић
Четири године затвора због покушаја убиства

Бaњaлукa - Драго Поповић (29), из Кнежева, осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на четири године затвора због покушаја убиства суграђанина Неђељка Дукића.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић.

Према пресуди, Поповић је ове године покушао ножем да убије Дукића у кафе-бару "Џони" у центру Кнежева 30. јуна. Поповић је Дукића убо ножем у груди. Томе је претходила свађа и туча између Поповића и Дукића у ресторану на ријеци Угар код Кнежева. Дукић је у ресторану са познаницима славио 30 година матуре када је дошао Поповић са својим друштвом. Послије одређеног времена, на позив Дукића, Поповић му се придружио.

Свађа је избила када је Дукић замолио Поповића да оде од њиховог стола док друштво и он "не сравне рачуне за пиће и јело". Послије тога свако је отишао својој кући. Истог дана срели су се у Кнежеву и Драго Поповић је убо ножем Неђељка Дукића.

Судија Олга Пантић је казала да је вијеће као олакшавајуће околности цијенило кајање Поповића, као и то што је постојао одређени допринос Дукића. Као отежавајућа је наведена његова ранија осуђиваност.

Поповићев бранилац, адвокат Јасминка Јовишевић најавила је жалбу јер сматра да је казна престрога.

- Ова казна је катастрофално висока с обзиром на то да је вијеће прихватило наводе одбране да је инциденту допринио и Дукић, као и друге олакшавајуће околности - рекла је Јовишевићева.

Поповић је у суду раније изјавио да се каје због оног што је учинио те да му је драго што Дукић није мртав. Током свједочења је плакао.

Вијеће је укинуло притвор Драги Поповићу у којем је провео 11 мјесеци, што ће му бити урачунато у казну.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана