Чепо признао да је куповао украдена возила, нагодио се са Тужилаштвом

Јасмина Салопек
Чепо признао да је куповао украдена возила, нагодио се са Тужилаштвом

САРАЈЕВО – Мирослав Чепо (57) из Груда признао је да је од припадника организоване криминалне групе преузимао и откупљивао украдена возила, те склопио споразум о признању кривице са Тужилаштвом БиХ којим су предложене двије и по године робије.

Тужилаштво БиХ Чепу терети у предмету „Волан“, који се у Суду БиХ води против Данила Цицовића и других због кривичних дјела организовани криминал, повезан са крађама возила.

Чепо је кривицу признао у присуству адвоката, те је предложена казна затвора у трајању од двије године и шест мјесеци као и новчана казна од 20.000 КМ, и одузимање незаконито стечене имовинске користи у износу од 7.200 КМ.

- Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела, који се већим дијелом терети да је од припадника организоване криминалне групе преузимао и откупљивао украдена возила, која су довожена на подручје Херцеговине, те након тога растављана и продавана у дијелове на подручју БиХ и Хрватске. Признањем кривице оптужени се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му на темељу споразума изрекне Суд БиХ којем је прослијеђен споразум - навели су из Тужилаштва БиХ.

Чепо је и један од свједока у предмету који се пред Кантоналним судом у Сарајеву води против тројице припадника аутомафије из Источног Сарајева, оптужених за ликвидацију сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана