Чаушевић затражио изузеће тужиоца

Срна
Чаушевић затражио изузеће тужиоца

Сарајево - Харис Чаушевић, оптужен за терористички напад на Полицијску управу /ПУ/ Бугојно 27. јуна 2010, затражио је данас, у наставку претреса који се води против њега пред судским Вијећем Апелационог одјељења Суда БиХ, изузеће тужиоца Дубравка Чампаре, чији брат је именован за министра унутрашњих послова Федерације БиХ.

Чаушевић сматра да је то нова околност када је ријеч о испитивању свједока, вјештака који раде у тој институцији, чији ће шеф бити Чампарин брат.

"На овај начин је тужилац Чампара у сукобу интереса. Ви можете наставити поступак, али ја тражим његово изузеће", рекао је Чаушевић.

Федерални медији јављају да је након тога у судници прегледан видео-исказ који је свједок Мустафа Зукановић, полицајац запослен у ПУ Бугојно, дао 17. и 24. маја 2011, када је описао критични догађај и напад на ПУ Бугојно.

Зукановић је рекао да је у тренутку експлозије био у свом стану и детаљно описао тренутак Чаушевићевог хапшења за које је тада навео да је било насилно и да је једном приликом претукао конобара у бугојанском интернет клубу.

У исказу датом прије скоро четири године Зукановић је рекао да је доласком у ПУ након експлозије у згради затекао Муамера Караџу, помоћника командира за криминалитет, који му је рекао да је осумњичено лице за експлозију највјероватније Окс.

Он је потврдио да је затекао тијело колеге Тарика Љубушкића и указивање помоћи полицајки Едини Хиндић.

Одговарајући на питања одбране, Зукановић је рекао да је Караџу срео испред зграде и да је сазнања о осумњиченом лицу добио од полицајаца Алвира Јосипа и Бранка Арежине.

Због дилема у изјавама датим раније и данас интервенисао је предсједавајући Вијећа судија Тихомир Лукес, који је питао Зукановића да ли је Караџу након експлозије затекао у згради или испред ње, на што је Зукановић одговорио "да се не сјећа" и да је "то био стрес".

Свједоку је на крају претреса питања поставио и Чаушевић који га је упитао од кога је добио информацију да се тражи друго осумњичено лице будући да је, како је рекао, Зукановић у ранијем исказу рекао да је то чуо од њега, а да је данас навео да је то чуо од полиције.

Чаушевић је потом рекао да овај свједок не говори истину и поновио да је од Зукановића добио батине и да му је летвом поломио ногу.

"Ја и овај свједок смо у сукобу до судњег дана. Он жели да се ја не нађем на слободи и да га не бих тужио за одштету, што ћу и урадити", истакао је Чаушевић.

Суђење ће бити настављено у петак, 10. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана