Чајић: Пузић покушао пљачку златаре

Небојша Томашевић
Чајић: Пузић покушао пљачку златаре

Бањалука - Свједок тужилаштва Дејан Чајић казао је данас у бањалучком Окружном суду да је оптужени Драган Пузић (24) из Бањалуке покушао да опљачка златару "Стил" 24. јула 2009. године у лакташком насељу Трн.

Чајић је на почетку суђења Пузићу признао да је заједно с њим учествовао у овој пљачки и да је био возач.

Према наводима у оптужници, Пузић се терети да је 24. јула 2009. године покушао да опљачка златару "Стил" у лакташком насељу Трн. Оптужен је и за крађу "голфа 2" који је користио приликом покушаја пљачке златаре. Даље се наводи да је Пузић маскиран фантомком и са качкетом на глави ушао у златару "Стил", напао радницу пријетећи јој гасним пиштољем и оборио је на под. Побјегао је када је она почела да вришти.

Дејан Чајић, који је доведен на суђење из затвора гдје издржава казну за покушај убиства, казао је да је пљачку златаре "Стил" Пузићу и њему предложио њихов познаник Љубиша Ћорда.

- Када је предложио да опљачкамо златару, Ћорда је одредио ко ће какву улогу имати у томе. Довезао сам нас до златаре и чекао у аутомобилу. Ћорда је отишао у фризерски салон поред златаре како би раздвојио фризерку и радницу златаре које су када смо дошли пиле кафу. Пузић је маскиран ушао у златару - казао је Чајић.

Истакао је да је Пузић послије одређеног времена истрчао из златаре без плијена и када је ушао у аутомобил, рекао да "није била добра идеја да пљачкају". На суду је прочитан и исказ оптуженог Пузића који је у присуству адвоката дао током истраге. Он је тада признао да је учествовао у неуспјелој пљачки златаре "Стил" у Трну. Рекао је да је пљачку предложио Чајић.

Бранилац Пузића, адвокат Гордан Јовишевић, приговорио је исказу Чајића јер је и он учествовао у пљачки златаре, а није добио имунитет од гоњења.

Пузић је раније осуђен на пет година и два мјесеца затвора због учешћа у пљачки Прокредит банке у насељу Залужани код Бањалуке, из које је украдено око 13.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана