Брчко: Потврђена оптужница због фалсификовања дипломе

Aгенције
Брчко: Потврђена оптужница због фалсификовања дипломе

Брчко - Основни суд у Брчком потврдио је оптужницу тужилаштва против радника брчанске Владе чији су иницијали Г.Н. /41/, због сумње да је овјерио копију фалсификоване дипломе.

Секретар Тужилаштва Брчко дистрикта Самир Бегановић изјавио је Срни да је Тужилаштво подизањем оптужнице против овог лица наставило процесуирање кривичних дјела извршених употребом фалсификованих диплома у локалним јавним службама.

"Након што је два службеника локалне управе оптужило за фалсификовање исправе, Тужилаштво дистрикта подигло је нову оптужницу, којом се радник Одјељења за образовање терети за овјеру неистинитог садржаја", рекао је Бегановић.

Оптуженом је стављено на терет да је средином 2011. године копију фалсификоване дипломе о завршеној средњој електротехничкој школи дао на овјеру матичној служби Владе Брчко дистрикта, те на увођење лажних података о школској спреми у радну књижицу.

"Потврђујући оптужницу у фази претходног саслушања Основни суд Брчко дистрикта потврдио је основану сумњу да је оптужени починио кривично дјело овјеравање неистинитог садржаја, за које се може изрећи казна затвора од три мјесеца до пет година", рекао је Бегановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана