Брчко: Дилерима 16 година и осам мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Брчко: Дилерима 16 година и осам мјесеци затвора

Брчко - Осам оптужених за организовану препродају хероина осуђени су на укупно 16 година и осам мјесеци затвора у Основном суду Брчко дистрикта.

Душан Тадић, који је означен за вођу ове нарко-групе, осуђен је на четири године и 11 мјесеци затвора.

Осим њега осуђени су Албанци Аразија Риковски на три године и мјесец и Ружди Шаља на годину и пет мјесеци затвора. Аднан Башић осуђен је на 16 мјесеци, Мика Ђуричић на 15 мјесеци, Вања Крстовић и Самир Судар на по 12 мјесеци и Јеленко Лакић на двије године и шест мјесеци затвора. У суду и Тужилаштву Брчко дистрикта нису прецизирали детаље пресуде нити су откривали њихов идентитет.

Кривична дјела починили су током 2009. године, а бавили су се организованом препродајом хероина на подручју Брчко дистрикта. Групу за продају дроге организовао је Тадић који је углавном набављао дрогу, а остали припадници његове групе су је препродавали. Дрогу су продавали у количинама од пет до 50 грама. Цијена је зависила од количине и кретала се од 50 до више стотина марака.

Наводи се да су препродају дроге договарали путем телефона, за дрогу су користили жаргонске изразе "петица", "петак" и "петарда", "ово", "оно".

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана