Брчаку 37 мјесеци затвора за покушај убиства полицајца

Небојша Томашевић
Брчаку 37 мјесеци затвора за покушај убиства полицајца

БРЧКО - Сенад Мухаремовић (33) из Брчког у Основном суду Брчко дистрикта осуђен је на три године и мјесец дана затвора због покушаја убиства полицајца Ј.Т. и за неовлаштену набавку, држање или продају оружја.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта изрицању пресуде претходило је признање кривице оптуженог који је са тужилаштвом закључио споразум.

Према оптужници Тужилаштва Брчко Мухаремовић је 6. јуна из пиштоља испалио седам хитаца према Ј.Т. те га том приликом погодио у лијеву надлактицу и оштетио његово возило. Како се наводи све се десило око 2.30 часова у улици Мостарска, испред угоститељског објекта "Белведере", полицајац Ј. Т. у то вријеме није био на дужности. У оптужници стоји да су њих двојица претходног дана заједно сатима сједили у поменутом локлалу те су се у одвезли на брчански царински терминал, гдје су пред пријатељем Е. Т. започели вербални сукоб. 

- Након тога, Е.Т. је оптуженог повезао до објекта Белведере, док их је оштећени пратио и сустигао на паркингу тог објекта, гдје су наставили вербални сукоб. Затим је оптужени Сенад Мухаремовић док се Ј. Т. налазио у аутомобилу, из свог возила узео пиштољ и из непосредне близине испалио седам хитаца према њему. Погодио га је у лијеву надлактицу, нанијевши му тешку повреду, и на више мјеста оштетио возило у којем се налазио Ј.Т, након чега се с трећом особом одвезао с лица мјеста - стоји у оптужници.

Мухаремовић је након овог брзо лоциран и ухапшен, а како је саопштило Тужилаштво Брчко дистрикта истрага против њега је окончана за мање од три мјесеца, 28. августа, када је против њега подигнута оптужница за кривична дјела покушај убиства  и неовлаштена набавка, држање или продаја оружја или битних дијела за оружје.

- По потврђивању оптужнице, оптужени и Тужилаштво закључили су споразум о признању кривице, након чега му је суд изрекао јединствену казну затвора у трајању од три године и једног мјесеца. Претходно му је за покушај убиства утврђена појединачна казна затвора у трајању од три године, док му је за неовлаштену набавку, држање или продају оружја или битних дијела за оружје утврђена затворска казна у трајању од два мјесеца - саопштено је из Тужилаштва.

По изрицању пресуде, суд је оптуженом укинуо притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана