Бранио пријатеља, убио и добио девет година

Небојша Томашевић
Бранио пријатеља, убио и добио девет година

Источно Сарајево - Недим Бунар (38) из Трнова осуђен је на девет година затвора у Окружном суду Источно Сарајево због убиства Велибора Васковића (34) из Источног Сарајева. Он је већ провео 12 година у зеничком затвору због убиства.

Према пресуди, злочин је почињен 27. августа прошле године око 23 часа пушком М-48 испред кафе-бара "Бистро" у Кијеву код Трнова. Наводи се да се тога дана Бунар умијешао у сукоб између власника кафе-бара "Бистро" Горана Гранића и Велибора Васковића. Он је према Васковићу испалио хитац из пушке када је чуо да пријети Гранићу и његовој породици. Бунар је након убиства побјегао с мјеста злочина, али се убрзо предао МУП-у Кантона Сарајево. Полицији је предао и пушку из које је пуцао у Васковића.

Адвокат Бунара, Џенита Хомарац казала је да ће на ову пресуду уложити жалбу Врховном суду Републике Српске, јер сматра да се ради о нужној одбрани других.

- Бунар је пуцао да би одбранио пријатеља Горана Гранића и његову кћерку, којима је убијени Васковић пријетио пиштољем. Приликом утврђивања кривице и казне суд није цијенио ту чињеницу у довољној мјери - рекла је Хомарац.

Гранић је изјавио да су му браћа Велибор и Далибор Васковић пријетили и чак га покушали убити.

- Бунар им је спасио живот. Васковићи су дошли у кафић и пријетили пиштољем мени и породици. Истрчао сам из кафане, а они за мном. Велибор је подигао пиштољ према мени, да ме убије и тада је пуцао Бунар - рекао је Гранић.

Убијени Велибор Васковић и његов убица Бунар познати су полицији. Васковић је хапшен више пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана