Брачни пар Стојић нема покриће за сву имовину

Небојша Томашевић
Брачни пар Стојић нема покриће за сву имовину

Бањалука - Вјештак тужилаштва економско-финансијске струке Радивоје Иконић казао је јуче у бањалучком Окружном суду да супружници Мирко и Љиљана Стојић немају законско покриће за имовину стечену од 2002. до 2010. године у вриједности од око 310.800 марака.

Он је ово казао на рочишту за трајно одузимање имовине стечене кривичним дјелом власништво Љиљане Стојић и објаснио да је до тог податка дошао анализирајући приходе, трошкове и њихову цјелокупну имовину.

Према Иконићевим ријечима, Стојићеви су укупно од 2002. до 2010. године имали легалне приходе у износу од око 185.818 марака, док су им трошкови износили око 117.838 марака. Казао је да је утврдио да су Стојићеви у том периоду имали и око 135.324 марке прихода за које није утврдио извор, као и да на неке приходе нису пријавили и платили порез.

Пуномоћник Љиљане Стојић, адвокат Драган Радовић, током вишечасовног испитивања вјештака указао је да је он неке износе погрешно сабрао и да нема доказе за све оно што је изнио у налазу. Специјални тужилац Свјетланка Бијелић казала је да ће налаз вјештака бити промијењен уколико буде основаних приговора. Због тога је суђење и испитивање вјештака прекинуто. Судија Олга Пантић заказала је наставак суђења за 12. јун.

Специјално тужилаштво затражило је 31. јануара ове године од Окружног суда да се трајно одузму два стана и двије гараже власништво Љиљане Стојић, супруге Мирка Стојића, који је правоснажно осуђен на двије године затвора због више злоупотреба службеног положаја почињеног у вријеме док је обављао функцију генералног секретара предсједника РС током 2007. и 2008. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана