Браћа Шимић се одрекла мајке

Aгенције
Браћа Шимић се одрекла мајке

Сарајево - Суђење браћи Мати (44) и Благи (37) Шимићу из Груда, оптуженим за припадност организованој криминалној групи која се бавила продајом дроге, почело је јуче у Суду БиХ читањем оптужнице и уводном ријечи тужиоца Саше Сарајлића.

Мате Шимић је оптужен и за угрожавање безбједности, због пријетњи које је упутио полицијском комесару МУП-а Западнохерцеговачког кантона Зорану Галићу.

Приликом саопштавања личних података оптужених, обојица браће су изјавили да немају мајку. То су изјавили јер је њихова мајка одлучила да свједочи против њих.

У оптужници је наведено да је од 2004. до 2007. године Мате организовао групу којој су приступили његов брат Благо, Иван Колобарић и друге њима познате особе са циљем шверца сканка из БиХ у Хрватску. Том приликом су користили разне аутомобиле те прелазили границу са Хрватском мимо граничних прелаза. Са Колобарићем су се састајали на бензинским пумпама у близини Имотског у Хрватској. Потом су се Благо Шимић и Колобарић у два возила запутили према предграђима Загреба, те испоручивали дрогу њима познатој особи, која је млађем Шимићу исплаћивала 20.000 или 27.000 куна зависно од количине. Група је од 2004. до 2007. године на исти начин пребацивала дрогу, чије је крајње одредиште био Шибеник.

У њиховој кући 17. децембра прошле године пронађено је десет и по килограма марихуане, као и 11 штапина са експлозивом. Мату терете и да је 30. новембра 2011. запријетио Галићу "да ће му летјети глава, да ће му се догодити велико зло, да ће довести вехабије које ће силовати његову супругу и ђецу, и да ће њега везати и натјерати да то гледа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана