Бомбашу поново суде за покушај убиства супруге

Небојша Томашевић
Бомбашу поново суде за покушај убиства супруге

Бањалука - Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду којом је у Окружном суду Источно Сарајево Младен Ћосић осуђен на двије године и девет мјесеци затвора због покушаја убиства.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић је казала да је након укидања пресуде случај враћен на поновно суђење у Окружни суд Источно Сарајево.

- Вијеће је уважило жалбу браниоца осуђеног и одлучило да се суђење у овом предмету треба поновити - рекла је Деспотовићева.

Према првостепеној пресуди, Ћосић је 5. јула 2014. године покушао да убије своју супругу Биљану активиравши бомбу између њих двоје. Том приликом повријеђени су обоје и дуже вријеме су провели у болници опорављајући се од повреда. Биљана је тад задобила велики број рана од гелера, повреду ока, отворени прелом ноге и повреду тетиве. Ћосићеве повреде биле су опасне по живот па је он неко вријеме био прикључен на апарате за одржавање живота. Задобио је прострелне ране од гелера по стомаку и рукама.

Све се десило испред тржног центра "Том" у Палама гдје радила Биљана. Ћосић је дошао пред центар око 14.30 часова и позвао супругу да изађе да попричају. Када је она изашла, дошло је до жестоке свађе, током које је Ћосић бацио бомбу између њих.

Према незваничним информацијама које су се могле чути, мотив за покушај убиства била је љубомора. Ђосић, наводно, није могао да преболи њихов растанак.

- Биљана га је оставила и није хтјела да живе заједно. Он то никако није могао да поднесе - рекао је извор који је био укључен у истрагу овог догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана