Бомбаш убица возача Аутопревоза још годину на лијечењу

Сања Амиџић
Бомбаш убица возача Аутопревоза још годину на лијечењу

Бањалука - Жељку Стевановићу (49) из Бањалуке, који је у неурачунљивом стању бомбом усмртио возача "Аутопревоза" Бору Топића (55) у Бањалуци, за још годину продужена је мјера присилног смјештаја и обавезног психијатријског лијечења на клиници у Сокоцу.

Стефановић је због овог убиства осуђен у бањалучком Окружном суду на шестомјесечни присилни смјештај у клиници затвореног типа у Сокоцу у јуну прошле године.

Пресудом је остављена могућност да се ова мјера продужава на основу налаза психијатријских вјештака. Најновији налаз је показао да постоји потреба да Стевановић и даље остане на лијечењу.

Према наводима у пресуди, Стевановић је 13. марта 2014. године, на стајалишту код Пољопривредне школе у бањалучком насељу Лазарево, у аутобус "Аутопревоза" убацио ручну бомбу од чије је експлозије погинуо возач Боро Топић.

Усљед експлозије повријеђени су путници Горан Пећанац и Иван Ивановић. Убица је тада побјегао, а ухапшен је 14. марта. У пресуди је наведено да је Стевановић тога дана у близини бањалучке Пољопривредне школе сачекао градски аутобус на линији број 2, Бањалука - Трн. Дошао је на стајалиште и када је Топић отворио врата да прими путнике, Стевановић је убацио бомбу на његово сједиште и побјегао. Бомба је експлодирала у Топићевој лијевој руци када је покушао да је избаци напоље. У образложењу пресуде судија Пане Гаврић рекао је да је судско вијеће прихватило налазе вјештака тужилаштва и одбране да је Стевановић убиство починио у неурачунљивом стању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана