Бокан негирао кривицу за покушај убиства

Небојша Томашевић
Бокан негирао кривицу за покушај убиства

Бањалука - Богдан Бокан (33) из Бањалуке у петак је у бањалучком Окружном суду негирао кривицу да је 8. фебруара 2008. године покушао да убије суграђанина Весу Медића, који је убијен у августу прошле године.

Медића је послије свађе почетком августа прошле године ножем убио Дарио Мирјанић (24), који је због овог кривичног дјела осуђен у децембру исте године на осам година затвора.

Према оптужници, Бокан се терети да је Медића ранио 2. фебруара 2008. године у просторијама Соколског дома у ноћном клубу "Олд кафе". Наводи се да је он тада из "чешке збројовке" испалио два хица према сепареу гдје је био Медић. Том приликом угрозио је и животе З. И., Л. Р., Б. А. и Ж. Р., који су сједјели у истом сепареу у непосредној близини Медића. Тада је један хитац Медића погодио у раме и лакше га повриједио, а друго зрно се забило у кожни наслон фотеље. Бокан се прије пуцњаве посвађао са Медићем у ноћном клубу "Круна". Бокан и покојни Медић одраније су познати полицији по кривичним дјелима, учешћу у тучама и пуцњавама. Њих двојица су били осумњичени да су учествовали у премлаћивању пословође ноћног клуба "Опијум" у бањалучком хотелу "Босна" Страхиње Граховца (24) у јулу 2011. године. Са њима је тада био и Ђорђе Ћулум. Бокан је током 2009. године био ухапшен због сумње да је учествовао у нападу на полицијског инспектора.

Био је 1998. године у бањалучком Основном суду осуђен на седам мјесеци затвора, а условно на годину због учешћа у тучи. Затим је у истом суду осуђен 2001. године због наношења тјелесних повреда на седам мјесеци затвора, условно на три године. У Основном суду Нови Сад осуђен је на пет мјесеци затвора, а условно на двије године због фалсификовања. У бањалучком Основном суду осуђен је  2003. године на новчану казну од 700 марака због наношења тјелесних повреда. У Окружном суду Бањалука 2008. године био је осуђен на три године затвора због трговине дрогом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана