Блуднику три године затвора

Небојша Томашевић
Блуднику три године затвора

Бањалука - Драго Марчетић (59) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године затвора због полног насиља над дјететом.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић. Суђење је било затворено за јавност због заштите жртве, док је објава пресуде била јавна. Марчетић је осуђен јер је у новембру 2013. године починио полно насиље над тада десетогодишњом дјевојчицом из Бањалуке. У пресуди се наводи да је Марчетић 26. новембра 2013. године дошао у стан у којем је дјевојчица живјела са родитељима у бањалучком насељу Старчевица. Када је остао насамо са дјевојчицом, он јој је завукао руку под блузу. Након неког времена дјевојчицу је позвао да с њим иде да погледају његов аутомобил. Обећао јој је да ће је одвести до златаре и да ће јој купити прстен. Када су ушли у аутомобил, он је закључао врата и насрнуо на дјевојчицу љубећи је у уста и по лицу. Дјевојчица му се опирала, али он је није пуштао већ је наставио да је љуби и лиже. У једном тренутку скинуо је са себе панталоне и гаће, али тада је дјевојчица некако успјела да отвори врата возила па је побјегла. На улазу у своју зграду срела је оца који је видио да нешто није у реду, па је напасник откривен и ухапшен.

Образлажући пресуду, судија Пантић је казала да је вијеће ублажило казну оптуженом због неколико олакшавајућих околности на његовој страни.

- Као олакшавајуће за оптуженог суд је цијенио коректно понашање током поступка, неосуђиваност те протек времена од чињења дјела. При одмјеравању казне у обзир је узета и бројност радњи које је починио, као и несразмјер у годинама између њега и жртве - објаснила је судија Пантић.

Пресудом је Марчетић обавезан на плаћање судских трошкова. Он се бранио са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана