Бјељац у писму тражи опроштај од супруге убијеног

Небојша Томашевић
Бјељац у писму тражи опроштај од супруге убијеног

Бањалука - Милутин Бјељац (50) из Лакташа, који је оптужен за убиство пуковника Војске РС Милана Атлагића (64), написао је писмо у којем се извињава супрузи убијеног Милки Атлагић и тражи да му опрости.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду у наставку суђења Бјељцу саопштила предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић.

Она је казала да оптужени у писму Милку зове "Мој друг Мико" и тражила од ње да то објасни.

Атлагићева је казала да су њена мајка и она, а и цијела породица  много помагали оптуженом и да је њега можда због тога гризла савјест.

- Он ме сматрао великим другом и једном приликом је рекао да не би био жив да моје мајке и мене није било. С њим смо имали коректне и добре односе. Боли нас то што не видимо да се каје - казала је Милка Атлагић и истакла да тржи његово кривично гоњење и кажњавање оптуженог.

Вјештак Веселка Бјелаковић јуче је на позив суда додатно објаснила свој налаз у којем је наведено да је оптужени у вријеме убиства имао 3,58 промила алкохола у крви. Она је казала да чињеница да је оптужени послије убиства попио чашу ракије, како је рекао, не мијења њено мишљење да је он у вријеме убиства био у стадијуму препитости.

Бјељац је оптужен да је послије краће свађе хицима из пиштоља убио Атлагића испред његове викендице у Слатини 3. августа прошле године. Он је испалио четири хица, од којих су  два погодила несрећног Атлагића, који је преминуо два часа касније у болници. Вјештачењем је утврђено да је Бјељац у Атлагића пуцао са удаљености око 80 центиметара. Осим за убиство Бјељац се терети за недозвољено држање оружја јер је незаконито посједовао војничку пушку "М-76".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана