Бившој манекенки година затвора

Горан Обрадовић
Бившој манекенки година затвора

Сарајево - Бивша сарајевска манекенка Нина Хастор (38) осуђена је у Кантоналном суду у Сарајеву на годину затвора након што је склопила споразум о признању кривице за изазивање саобраћајне несреће.

Тужилац Лејла Хасанбеговић предложила је на посљедњем судском рочишту 9. јануара да манекенки буде изречена једногодишња затворска казна, што је прихватила и одбрана послије седмодневног разматрања споразума. Суд је прихватио споразум и оптуженој изрекао казну затвора коју су договорили одбрана и Тужилаштво.

У пресуди је наведено да је Нина Хастор 8. марта прошле године у улици Девета трансверзала у Сарајеву возила аутомобил "алфа ромео" без возачке дозволе.

- Она се кретала брзином од око 86 километара на час, када је изгубила контролу над возилом, скренула са коловоза и ударила у метални стуб уличне расвјете - наведено је у пресуди.

Од силине удара Нина Хастор и њен сапутник Ирфан Рондић остали су приклијештени у возилу те је позвана ватрогасна бригада, чији су припадници морали резати лим како би извукли повријеђене. Рондић је преминуо од повреда ткива мозга и вишеструког прелома, а Нина Хастор је прошла са преломом лијеве наткољенице.

Тужилаштво је приликом склапања споразума са одбраном узело у обзир да оптужена раније није била осуђивана и да је самохрана мајка трогодишње дјевојчице. Такође, на склапање споразума је утицала чињеница да је у тренутку несреће била у стању смањене урачунљивости.

Њен адвокат Един Суљић није имао примједаба на донесену пресуду, осим молбе да се узме у обзир тешка економска ситуација бивше манекенке приликом плаћања високих судских трошкова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана