Бившој дјевојци пуцао у главу

Небојша Томашевић
Бившој дјевојци пуцао у главу

Бањалука - Дарко Репац (28) из Новог Града хицем у главу из непосредне близине 15. априла ове године убио је своју бившу дјевојку Ернестину Јујић (33) из Приједора, са којом има двомјесечну бебу. Убиство се десило након што га је она затекла са другом дјевојком Маријом Д. (22).

Ово је јуче на почетку суђења Репцу у бањалучком Окружном суду изјавио тужилац Љубо Мацановић.

У оптужници се наводи да је 15. априла ове године Јујићева са бебом дошла у стан Репца у Видовданској улици у Новом Граду око 23 часа и затекла га са Маријом Д. Тада су се посвађали, а Јујићева и Марија Д. су се и потукле и послије неког времена напустиле стан. Репац је затим позвао Јујићеву путем мобилног телефона и након што се она вратила у стан, одвукао је у собу и пуцао јој у главу.

Свједочење Марије Д. јуче пред судским вијећем било је затворено за јавност. Њен отац Марко Д. испричао је да га је покојна Јујићева у неколико наврата позивала путем фиксног телефона и пријетила да ће убити његову кћерку јер је "у вези са оптуженим."

Марко је казао да је кобне ноћи прије убиства добио позив од покојне Ернестине Јујић.

- Рекла ми је да је моја кћерка код Репца и ја сам отишао са сином да је тражим. Кћерку сам затекао у парку поред болнице, крваву. Имала је угриз на прсту и повреду главе. Рекла је да је повриједила Јујићева. Сутрадан сам чуо шта се догодило са Јијићевом - испричао је Марко Д.

Љекар у Служби хитне помоћи Славица Војиновић-Лончар казала је да је тешко рањену Јујићеву у хитну довезао Репац и да је био забринут за њу.

- Говорио јој је "Љубави, помоћи ће ти, преживјећеш". Казао је и да је у стану остала беба, па је отишао по њу и довезао је. Затим је назвао своју сестру и рекао јој да дође по бебу, јер је Ерну упуцао у главу - испричала је Војиновић-Лончар.

Осим за убиство, оптужница Репца терети и да је дан послије злочина побјегао из Полицијске станице у Новом Граду. Он је ухапшен 17. априла и од тада је у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана