Бившој дјевојци испалио хитац у лице

Небојша Томашевић
Бившој дјевојци испалио хитац у лице

Бањалука - Дарко Репац (28) из Новог Града убио је бившу дјевојку Ернестину Јујић (33) из Приједора, са којом има двомјесечну бебу, након што јој је прислонио пиштољ на образ и испалио један хитац, показали су докази који су изведени у петак током суђења у бањалучком Окружном суду.

Вјештак специјалиста судске медицине Жељко Каран објаснио је да је обдукцијом утврдио да су на лицу Јујићеве остали трагови "уста цијеви" пиштоља и гареж.

- То указује да је у њу пуцано из апсолутне близине, односно да је оружје прислоњено на њено тијело и тада пуцано - рекао је Каран и додао да не може да објасни положај у којем су били Репац и Јујићева у тренутку убиства.

Каран је још истакао да је Јујићева преминула усљед великог искрварења које је проузроковао хитац и нагласио да такву повреду не би могла да преживи ни да је била на операционом столу.

Вјештак Ђорђе Оyаковић изјавио је да је утврдио да су на рукама оптуженог откривени трагови барута, што указује да је пуцао из ватреног оружја. Казао је да су трагови барута нађени и на његовој одјећи и yемперу убијене Јујићеве на дијеловима око врата. Објаснио је да трагови на yемперу Јујићеве указују да је у њу пуцано из апсолутне близине у главу.

Вјештак за механичка вјештачења Жељко Поповић истакао је да је утврдио да је хитац који је усмртио Јујићеву испаљен из пиштоља марке "макаро", девет милиметара, који је одузет од оптуженог. Вјештак хемијско-биолошке струке Веселка Бјелаковић нагласила је да су оптужени Репац и убијена Јујићева у тренутку кобног догађаја били тријезни.

Према оптужници, Репац се терети да је 15. априла ове године убио Јујићеву хицем из пиштоља који јој је током свађе испалио у главу. Наводи се да је Јујићева са бебом претходно дошла у стан његове мајке у Видовданској улици у Новом Граду и затекла га са Маријом Д. Тада су се посвађали, а Јујићева и Марија су се потукле и послије одређеног времена напустиле стан. Репац је затим позвао Јујићеву путем мобилног телефона и када се она вратила у стан, одвукао је у собу и пуцао јој у главу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана