Бивши полицајац из поште украо 74.000 марака

Небојша Томашевић
Бивши полицајац из поште украо 74.000 марака

Бањалука - Бивши полицајац Владимир Малић (32) из Бањалуке, који је оптужен за пљачку 74.000 марака из пословнице "Пошта Српске" у бањалучком насељу Врбања, и Јован Јошило, који се терети да му је помогао послије пљачке, негирали су кривицу у бањалучком Окружном суду.

Малић је оптужен за кривично дјело разбојништво, а Јошило за помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Према наводима у оптужници, Малић је опљачкао пословницу "Пошта Српске" у бањалучком насељу Врбања у улици Раде Радића 10. новембра 2009. године заједно са још двије засад непознате особе. Они су маскирани фантомкама и наоружани аутоматском пушком и пиштољима око 7.40 часова ногама развалили врата на пословници поште и ушли унутра.

У оптужници је наведено да су одмах по уласку оружје усмјерили према радницима, жени С. М. и мушкарцима Б. А. и Ш. С. те им наредили да легну на под уз повике: "Лези доље", "Дај новац", "Пензије су, знам да има новца". Том приликом галамећи ухватили су С. М. за косу и вукли је, а Б. А. су ударили ногом. Послије тога су сами узели новац и побјегли. У пљачки су користили "ауди 80". Јошило се терети да је послије пљачке ове поште 11. новембра помогао Малићу да набави здравствену књижицу на лажно име И. Г. како би санирао повреде које је задобио док је прикривао трагове пљачке. Наведено је да је Малић послије пљачке поште у Врбањи запалио "ауди 80" којим су бјежали и том приликом је задобио опекотине. На основу лажне здравствене књижице на име И. Г, коју му је обезбиједио Јошило, Малићу је указана љекарска помоћ у болници Касиндо у Источном Сарајеву.

Малић и Јошило полицији су познати одраније по чињењу кривичних дјела. Малић је био припадник ЦЈБ Бањалука, који је прије неколико година због тешке повреде дужности суспендован и отпуштен с посла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана