Бивши министар одликовао инспекторе

Небојша Томашевић
Бивши министар одликовао инспекторе

Бањалука - Бивши министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић, који је јуче био свједок одбране инспектора ЦЈБ Бањалука Марка Ковачевића, оптуженог за шверц дроге, изјавио је у бањалучком Окружном суду да је одликовао Ковачевића и инспектора Срђана Радуловића за њихов рад.

Јовичић је казао да је потписао приједлог за одликовање за успјешан рад на име Ковачевића и Радуловића, а на приједлог који му је достављен. Јовичић је свједочио на наставку суђења у предмету који се, осим против Ковачевића, води и против полицијских инспектора ЦЈБ Бањалука Срђана Радуловића и Огњена Стијака због трговине дрогом и других дјела.

- Они су награђени за успјешан рад. То што је неко добио захвалницу и одликовање не мора да значи да послије тога није могао направити пропуст у раду - истакао је Јовичић.

Нагласио је да је обавијештен када је отворена истрага против оптужених инспектора ЦЈБ Бањалука и када су они ухапшени.

- О отварању истраге против групе инспектора бањалучког ЦЈБ обавијештен сам шест до девет мјесеци прије њиховог хапшења. Нисам имао детаље, нити сам их тражио, јер као министру ми и није био задатак да се упуштам у оперативне послове полиције. Обавјештења сам добио од директора полиције Гојка Васића и начелника Управе криминалистичке полиције - рекао је Јовичић.

Специјално тужилаштво терети Радуловића, Ковачевића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. године до октобра 2013. године. Оптужено је још пет полицијских инспектора за изнуде исказа, фалсификовања исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана