Бивши директор ШГ "Борја" ослобођен оптужби за примање мита

Небојша Томашевић
Бивши директор ШГ "Борја" ослобођен оптужби за примање мита

БАЊАЛУКА - Бивши директор Шумског газдинства (ШГ) “Борја” Теслић Ненад Душанића (65) у бањалучком Окружном суду ослобођен је оптужби за примања мита од 5.000 КМ од директора фирме "Елград" Ђорђа Гајића.

Пресуду је изрекао судија Синиша Марковић који је истакао да из доказа Тужилашва није било могуће на несумњив наичн утврдити кривицу оптуженог.

- Такође није прибављен доказ бијели папир на коме је наводно оптужни написао списак радова које је обавио "Елград". Пибављена је копија која није овјерена. Такође у доказима прибављеним посебним истражним радњама се не наводи приамње мита. Тако се на несумњив начин није могло утврдити да је оптужени починио кривично дјело како је описано у оптужници- рекао је судија Марковић.

Напоменуо је да трошкови поступка и одбране падају на терете буџета.

Републички тужилац Горан Гламочанин најави је жалбу на пресуду.

Душанићев бранилац адвоакт Горан Бубић казао је да је оваква пресуда била и очекивана.

- Докази одбране су показали да мој брањеник није учинио кривично дјело- рекао је Бубић

Према оптужници Републичког тужилаштва, које сада неправоснажно олобожен,  Душанић је од маја до 6. јула 2023. године од  Гајића, као извршиоца радова на поправци и одржавању шумских камионских путева на подручју ШГ "Борја" вриједних 6440, 50КМ, захтијевао и примио 5.000 КМ у вези са реализацијом уговорних обавеза.

Наведено је да се Душанић са Гајићем састао 6. јула лани у службеним просторијама ШГ "Борја" те му предочио лист папира, на којем се према његовој евиденцији, налазио списак радова које извршио "Елград".

Додаје се да је Душанић на питање Гајића нашто се односи ставка од 5.000 КМ рекао "То ћеш мени донијети". Душанића терете да је након што је ШГ "Борја" измирило обавезе "Елграду" у телефонским разговорима од Гајића тражио 5.000 КМ које му је он дао 6. јула, а новчанице су биле обиљежене. Душанић је тада од Гајића тражио да му до 13. јула донесе још 5.000 КМ, након чега је ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана