Бившем полицајцу пет и по година затвора због пљачке

Небојша Томашевић
Бившем полицајцу пет и по година затвора због пљачке

Бањалука - Бивши полицајац Владимир Малић правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на пет година и шест мјесеци затвора због учешћа у пљачки 74.000 марака из "Пошта Српске" у бањалучком насељу Врбања.

Вијеће је донијело и рјешење којим је Малић обавезан да "Поштама Српске" врати 74.000 марака.

Секретар овог суда Јелена Деспотовић казала је да је вијеће одбило као неосноване жалбе браниоца Малића и потврдило му првостепену пресуду која је изречена у Окружном суду Бањалука 15. октобра 2014. Истом пресудом на три мјесеца затвора осуђен је Јован Јошило, који му је помогао послије извршења поменутог кривичног дјела. 

Према наводима у пресуди, Малић је пословницу "Пошта Српске" у бањалучком насељу Врбања опљачкао 10. новембра 2009. године заједно са још два за сада непозната лица. Том приликом украдено је 74.000 КМ. Он и његов саучесник, за којим се трага, по уласку у пошту оружје су усмјерили према радници С. М. и њеним колегама Б. А. и Ш. С., наредивши им да легну на под уз повике: "Лези доље", "Дај новац", "Пензије су, знам да има новца." Након тога су отели паре и побјегли "аудијем 80", у којем их је чекао трећи саучесник. Бивши полицајац је послије "ауди" запалио како би прикрио трагове.

Јошило је осуђен јер је послије пљачке поште 11. новембра помогао Малићу да набави здравствену књижицу на лажно име Игор Голијан како би санирао повреде које је задобио док је палио возило којим су дошли до поште.

Малић и Јошило полицији су познати одраније по чињењу кривичних дјела и осуђивани су. Малић је раније осуђен на 21 мјесец затвора због шверца дроге јер је код њега 6. децембра 2006. године пронађено 690 грама хероина. Јошило је у јануару 2012. године у бањалучком Окружном суду осуђен на шест и по година због изнуде 28.000 марака од директора предузећа "Еврорад" Мирка Кривокуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана