Бивша инспекторка негирала да је покушала да убије колегиницу из Педагошког завода

ГС
Бивша инспекторка негирала да је покушала да убије колегиницу из Педагошког завода

БАЊАЛУКА – Бивши инспектор у Педагошком заводу Републике Српске Нина Нинковић (57) из Бањалуке данас је у Окружном суду негирала кривицу по оптужници бањалучког тужилаштва која је терети за покушај убиства Слађане Танасић, помоћника директора Педагошког завода Српске, тако што јој је у кафу сипала „мравоцид“.

Оптужена је пред судијом за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци потврдила да је разумјела оптужницу, додавши да није крива, а Окружни суд у Бањалуци ће у наредном периоду заказати почетак суђења.

Оптужницом се Нинковићевој на терет ставља да је од 8. до 21. децембра 2022. године у Педагошком заводу РС у два наврата ушла у канцеларију коју користи Танасићева и у кафу јој сипала средство које може проузроковати смрт.

– Знајући да Танасићева свако јутро пије кафу, која јој се припрема у кафе кухињи завода и послужује сваког радног дана ујутро на радном столу у канцеларији, оптужена јој је у шољицу са кафом насула средство које може проузроковати смрт, јер садржи натријев хипоклорит, који се у слободној продаји налази у средствима за чишћење, дезинфекцију и избјељивање- наводи се у оптужници.

Оштећена 8. и 9. децембра није попила кафу због сумњивог мириса, али је Нинковићева, након неуспјелих покушаја, у кафу сипала “мравоцид-жохароцид” и то 21. децембра у јутарњим часовима.

- Оптужена је искористила ситуацију и околности као у претходна два наврата и у намјери да лиши живота оштећену ушла је у њену канцеларију, пришла до радног стола и из џепа извадила пвц кесицу зелене боје са натписом “мравоцид жохароцид” у којој се налазио инсектицид у облику праха, за који је знала да је опасан и штетан за здравље људи, чији је хемијски састав фипронил- наводи се у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана