Бијељинцу одређен једномјесечни притвор због крађе новца

СРНА
Бијељинцу одређен једномјесечни притвор због крађе новца

ДОБОЈ - Судија за претходни поступак Основног суда у Модричи одредио је једномјесечни притвор тридесетседмогодишњем Јовану Алексићу из Бијељине, које се сумњичи за крађу и тешку крађу у Модричи током којих је присвојило 42.500 КМ.


Мјера притвора одређена је на приједлог тужилаштва због постојања околности које указују да би пуштањем на слободу осумњичени могао да утиче на саучеснике и лица са којима је долазио у контакт након извршења кривичних дјела ради унишавања или прикривања трагова и доказа, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Добој.

Осумњичени је 25.јула од 15.30 до 18.00 часова у мјесту Скугрић, општина Модрича, украо из незакључаног аутомобила "мерцедес" власништво лица Т.Ж. торбицу у којој се налазио новчаник са личним документима и двије банковне картице.

Банковним картицама је 26. јула на банкомату НЛБ банке у Модричи у пет наврата подигао новац у износима од по 500 КМ и на тај начин себи прибавио противправну имовинску корист у износу од 2.500 КМ.

Осумњичени је заједно са лицем И.В. 3. августа у Модричи, из паркираног аутомобила "фолксаваген кеди", власништво лица Т.Д. украо новац који се налазио у претинцу у поду возила, у износу око 40.000 КМ.

Након тога су се одвезли "аудијем" у правцу Добоја, гдје су се у мјесту Руданка око 13.00 часова састали са лицем М.З. које је од њих преузело украдени новац ради скривања трагова извршења кривичног дјела, наводи се у саопштењу Окружног јавног тужилаштва Добој.

Из Полицијске управе Добој јуче је саопштено да је лице А.Ј. ухапшено у уторак, 3. августа, у Угљевику.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана