Бањалука: Тркајући се возилом усмртио пјешака

Небојша Томашевић
Бањалука: Тркајући се возилом усмртио пјешака

Бањалука - Игор Косић из Бањалуке негирао је кривицу у бањалучком Окружном суду за саобраћајну несрећу у којој је тешко повриједио Бојана Брковића (21) из Бањалуке, који је преминуо од повреда.

Према оптужници, несрећа се догодила 14. августа 2012. године у улици Цара Душана у Трну, општина Лакташи. До несреће је дошло када је Косић возећи "опел кадет" недозвољеном брзином од 88 километара на час налетио на Брковића, који је стајао на проширењу поред коловоза.

Том приликом несрећни младић задобио је нагњечење мозга. Од тих повреда је преминуо дан касније у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука.

У оптужници је наведено да се Косић прије несреће тркао са другим аутомобилом у насељу Трн.

- Возећи "опел вектру" 14. августа пола часа иза поноћи Косић је сустигао "голф 2" у улици Цара Душана у Трну, те га обишао великом брзином. Након тога возач "голфа 2" је почео јурњаву за Косићем. Њих двојица тада почињу да се тркају кроз насеље Трн. Косић је возећи великом брзином у једном тренутку наишао на "голф 3", који је возио Бојан Липић и који је стајао на десној коловозној траци како би у возило примио свог друга Брковића. Косић тада почиње да обилази "голф 3" с десне стране и удара Брковића који је стајао на проширењу поред пута. Од силине удара Брковић је "одлетио" у ваздух и пао на вјетробранско стакло "опела" који је возио Косић, а затим и на асфалт - стоји у оптужници.

Одмах послије несреће Брковић је пао у кому и без свијести је превезен у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука. Љекари, нажалост, нису успјели да га спасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана