Бањалука: Негирао кривицу за убиство бескућника

Небојша Томашевић
Бањалука: Негирао кривицу за убиство бескућника

Бањалука - Вељко Сладојевић (59) из Бањалуке јуче је у бањалучком Окружном суду негирао кривицу за убиство бескућника Винка Кнежевића (45) из Пискавице код Бањалуке

Сладојевић је изјавио да се не осјећа кривим, а током истраге је казао да то не би урадио да није био пијан.

Према  у оптужници Сладојевић се терети да је Кнежевића убио 23. фебруара у напуштеној кући у Војвођанској улици у Бањалуци. Он је Кнежевића убио дрвеном штаком и даском којима га је ударао по тијелу док он није престао да се помјера.

Тијело Кнежевића пронађено је у недјељу, 24. јануара, а Сладојевић је ухапшен дан касније.

У оптужници се наводи да су прије убиства Сладојевић и Кнежевић заједно пили алкохолна пића на бањалучкој Градској тржници, гдје су се договорили да се поново сретну у поподневним часовима. Додаје се да су се Сладојевић и Кнежевић по договору срели 23. фебруара око 17 часова и отишли у напуштену кућу у бањалучкој улици Војвођанска један гдје су наставили да пију. Попили су већу количину ракије, а потом се посвађали.

Кнежевић је у једном тренутку кренуо према Сладојевићу који га је одгурнуо. Кнежевић је пао на под, а Сладојевић је узео дрвену штаку и ударао га док се није поломила, а затим је узео даску и ударао га док није престао да се помјера.

Сладојевић је потом отишао у Геријатријски центар гдје је провео ноћ, а сутрадан се вратио у напуштену кућу. Када је видио да Кнежевић лежи непомично и да је испод њега крв он је узео дрвену штаку, чизме које је користио и даску које је  однио  и бацио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана